Hakkında

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu 

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü-Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Meslek Yüksekokulu 20.07.1982 tarihinde Antalya’da kurulmuştur. Antalya Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 11.03.1993 tarihli kararı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Yüksekokulu olmak üzere 2 (iki) Meslek Yüksekokulu’na ayrılmıştır. Bu tarihten itibaren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ayrı bir birim olarak yeniden yapılanmıştır.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 91 öğretim elemanı (4 Profesör, 5 Doçent Dr., 20 Dr. Öğr. Üyesi, 8 Öğr. Gör. Dr., 54 Öğr. Gör.), 30 idari personel ve 6108 öğrenci (3793 örgün öğretim, 2315 ikinci öğretim) bulunmaktadır. Yüksekokulda normal örgün öğretimde 20 program, ikinci öğretimde 20 program ve METEB projesinde 3 program olmak üzere toplam 43 programda ön lisans eğitimi sürdürülmektedir. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Akdeniz Üniversitesi Kampusu içerisinde 10.600 m2’lik eğitim-öğretim, atölye ve laboratuar binalarına sahiptir.
Akdeniz Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Elektronik Bilimleri, İnşaat Bilimleri, Makine Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri ve Doğa ve Tarım Bilimleri alanlarında ilgili sektörlerin iş organizasyonu içerisinde yer alacak yeterli mesleki bilgi birikimine sahip, tecrübeli, nitelikli ve alanında uzman ara insan işgücünü yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bu amaçla, eğitim-öğretim çalışmaları uygulama ağırlıklı olarak atölye ve laboratuar olanakları ile yürütülmekte, endüstri ve sanayi sektörleri ile işbirliği içerisinde öğrencilerimizin iş becerileri geliştirilmekte, ulusal ve uluslararası projeler ile (Yükseköğretim Kurulu/Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesi, METEB Projesi vb.) teknik eğitim çalışmaları sürdürülmektedir.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ise Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunun Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü altında eğitim faaliyeti sürdürmektedir. Programın amacı, yaşanabilecek felaketlerde (deprem, sel, yangın, vs.) arama kurtarma, koruma ve müdahale yapabilen ve bu konularda eğitim verebilen personel yetiştirmektir. Önlisans programı dâhilinde eğitim süresi 2 yıldır ve 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Dersler dönemlik işlenmektedir ve her yarıyılda en az 15 hafta eğitim-öğretim verilmektedir. Staj yapmak isteğe bağlıdır. Genel Kimya, Matematik, Yanma Bilgisi, Fizik, İtfaiye Araç ve Malzeme Bilgisi, İlk Yardım, Kurtarma Teknikleri ve Spor Eğitimi, Yangına Müdahale Teknikleri, Akışkanlar Mekaniği, Yangın Güvenliği Önlemleri, Bilgisayar Destekli Çizim, Sivil Savunma ve Korunma Bilgisi, Tehlikeli Maddeler ve Taşımacılığı, Acil Durum Yönetimi gibi dersler verilmektedir.


BİLSEM (Muratpaşa - ANTALYA)


Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muratpaşa İlçe MEM'ne bağlı olup, proje ortağı olarak TÜBİTAK 4004 proje teklifimizi destekleyen  Muratpaşa BİLSEM binasındaki eğitim altyapısı kullanılarak 2 gün, yangın söndürme temalı ve uygulamalı fen deneyleri eğitimler yapılacaktır.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orman Koruma Gönüllüleri